PREVEDERI LEGALE

Eforturile membrilor Clubului nostru pentru ajutorarea unui numar cat mai mare de persoane aflate in nevoie, in cadrul comunitatii din care facem parte, sunt foarte mari si depasesc de multe ori posibilitatile proprii. De aceea, apelam la toti cei, persoane fizice sau juridice, care ne pot sprijini in actiunile noastre caritabile. Atragerea de donatii, sponsorizari, colaborari, reprezinta o directie principala de actiune a cluburilor LIONS de pretutindeni, fara de care actiunile de ajutorare nu ar putea capata amploare si consistenta.

Clubul LIONS Brasov face eforturi permanente de a sensibiliza societatea si de a identifica potentialii sponsori si colaboratori pentru actiunile noastre caritabile.

Reglementarile legale in vigoare permit dirijarea in scopuri umanitare, catre Asociatia LIONS Club Brasov, a unor sume, in urmatoarele conditii:

 

Pentru directionarea 2% din impozit:
Persoanele fizice si persoanele fizice autorizate care obtin venituri impozabile au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute în anul anterior catre entitati nonprofit, unitati de cult, precum si pentru acordarea de burse private.
Facilitatea fiscala consta in dreptul platitorului de taxe de a decide asupra destinatiei unei sume achitate de acesta catre bugetul de stat în anul anterior.
Contribuabilul poate solicita statului sa vireze 2% din impozitul achitat de el. Aceasta se face annual, odata cu depunerea declaratiei unice pentru anul anterior.

Pentru sponsorizari:
A. Firmele care inregistreaza profit pot directiona 20% din impozitul pe profitul companiei catre Asociatia nonprofit.
Se pot face sponsorizari de pana la 20% din impozitul pe profit datorat statului, în limita a 0.5% din cifra de afaceri a firmei. Impozitul se diminueaza cu suma aferenta sponsorizarii.
Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe profit pentru anul in curs, se reporteaza in urmatorii 7 ani consecutivi.
Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea inregistrarii acestora, în aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit.”

B. Microintreprinderile impozitate pe venitul realizat (1% sau 3%) pot directiona trimestrial 20% din impozitul datorat la bugetul de stat catre Asociatii nonprofit pe baza unei declaratii adresate ANAF cu precizari privind cuantumul sumei si destinatia (denumirea entitatii sponsorizate si codul fiscal al acesteia).

De asemenea, orice persoana fizica sau juridica se poate implica, prin intermediul asociatiei noastre, in realizarea de actiuni umanitare, prin donatii si sponsorizari in bani si/sau produse.

Puteti descarca aici un model de Contract de Sponsorizare folosit de catre asociatia noastra.

 

PROMOVARE

Asociatia LIONS Club Brasov nu ofera eventualilor sponsori si donatori publicitate si reclama in schimbul contributiilor lor, dar isi face o datorie de onoare si de recunoastere in a populariza prin diverse mijloace astfel de gesturi umanitare.