ISTORIC, OBIECTIVE

La data de 7 Iunie 1917, la initiativa lui Melvin Jones, secretarul “Business Circle” Chicago, are loc intrunirea reprezentantilor a 27 de cluburi cu activitati umanitare din diferite regiuni ale SUA. Cu acest prilej s-a hotarat infiintarea unei asociatii de astfel de cluburi, asociatie care, in acelasi an, este denumita LIONS, iar incepand cu 1920 devine organizatie internationala.

In prezent asociatia LIONS CLUBS INTERNATIONAL  este cea mai mare organizatie de voluntari din lume. Este prezenta in peste 200 de tari, avand 842 districte cu peste 45.000 de cluburi si peste 1.400.000 de membri. In Romania, Districtul Lions 124, infiintat in 1994, este format din peste 65 de cluburi in care activeaza peste 1.300 de membri.

Scopul Asociatiei Internationale a Cluburilor Lions

  • Sa puna la dispozitie o structura administrativa si mijloace prin care sa coordoneze, supervizeze si sa sprijine atingerea obiectivelor Asociatiei, prin intermediul Cluburilor Lions acreditate;
  • Sa creeze si sa dezvolte spiritul de intelegere intre popoarele lumii;
  • Sa promoveze principiile bunei guvernari si ale bunului comportament civic;
  • Sa manifeste un interes activ pentru bunastarea civica, culturala, sociala si morala a comunitatii;
  • Sa uneasca membrii Lions prin legaturi de prietenie, buna tovarasie si intelegere reciproca;
  • Sa ofere un forum de discutii libere a tuturor subiectelor de interes public, cu exceptia partizanatelor politice si prozelitismului religios, care nu vor fi dezbatute de catre membrii Lions;
  • Sa incurajeze pe cei ce doresc sa activeze in interesul comunitatii sa o faca fara vreun interes financiar personal, sa incurajeze eficienta si sa promoveze standardele etice inalte in toate domeniile de activitate.

Pentru mai multe informatii despre LIONS CLUB INTERNATIONAL va recomandam sa accesati: www.lionsclubs.org  sau  www.lionmagazine.org.

 

DISTRICT 124 – ROMANIA

In Romania functioneaza un numar de peste 1300 de membri LIONS in cadrul a peste 65 de cluburi care constituie Districtul Lions Clubs International cu nr. 124.

Pentru mai multe informatii despre activitatea cluburilor din Romania, a Districtului nr. 124 si despre proiectele la nivel national va recomandam sa accesati : www.lions-clubs.ro  si www.revista-lions.ro.