Istoric

Lions Club Brasov s-a constituit si inregistrat ca organizatie non-profit in anul 1997, prin asocierea mai multor persoane fizice provenind din diverse domenii de activitate. De la inceput, au activat in cadrul clubului; medici, ingineri, economisti, profesori, juristi, cu totii animati de dorinta de a sprijini comunitatea, de a promova adevaratele valori din societate si de a ajuta persoanele defavorizate.

In 1997, la putin timp dupa inregistrarea sa oficiala la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor din Romania, clubul  s-a afiliat la LIONS Clubs International, de atunci activand neintrerupt in cadrul acestei mari organizatii internationale.

In decursul anilor Lions Club Brasov a realizat nenumarate actiuni de ajutorare a familiilor foarte sarace, a celor fara adapost, a copiilor orfani, a persoanelor in varsata si bolnave, a celor care au avut de suferit in urma unor calamitati naturale. In acelasi timp Clubul a sprijinit, cu diverse prilejuri, performanta in educatie, arta sau sport, a sustinut si premiat numerosi copii si tineri merituosi si a venit in ajutorul educatorilor si instructorilor.

In 2002-2003, beneficiind de un sprijin substantial din partea unor fundatii din Irlanda si Italia, am reusit sa construim in Brasov si sa dotam la standarde specifice, un asezamant (Casa Sf. Maria), pentru copii cu handicap sever.

In fiecare an, pe baza unei colaborari devenita traditionala cu Asociatia Nevazatorilor din Brasov, am organizat donatii si ajutoare materiale destinate nevazatorilor si am realizat impreuna cu aceasta Asociatie numeroase actiuni specifice privind popularizarea si constientizarea in cadrul societatii a problemelor cu care se confrunta acest grup social precum si in legatura cu necesitatea preventiei in cazul bolilor vederii.

Acestea sunt doar cateva dintre directiile de actiune ale Clubului nostru, existand o permanenta preocupare de largire si diversificare a acestora. Orice idee sau contributie din partea membrilor Lions, dar si din partea celor care nu fac parte din aceasta organizatie, sunt intotdeauna binevenite.