CONVENTIA INTERNATIONALA LIONS – MILANO 2019

O delegatie din partea Lions Club Brasov a participat la Conventia Internationala a cluburilor Lions care s-a tinut anul acesta la Milano. In cadrul manifestarilor, reprezentantii clubului nostru au organizat o seara cu specific romanesc care s-a bucurat de mare succes in randul participantilor la Conventie.

CINA PE INTUNERIC


Devenita traditionala, “Cina pe Intuneric”, organizata pentru a marca Ziua Internationala a Bastonului Alb dedicata persoanelor cu deficiente grave de vedere, a adunat in acest an peste 50 de invitati. Le multumim si ii asteptam si in anii urmatori sa fie alaturi de Lions Club Brasov si de Asociatia Nevazatorilor.

SCREENING OFTALMOLOGIC

In aceasta toamna am organizat mai multe actiuni de screening oftalmologic in scoli si gradinite din judetul Brasov. Au fost testati cu aparatura de specialitate cateva sute de copii in vederea depistarii timpurii a eventualelor afectiuni ale vederii. Cele cateva zeci de cazuri depistate au fost indrumate spre cabinetele de specialitate in vederea diagnosticarii si tratarii corespunzatoare.

ZIUA INTERNATIONALA IMPOTRIVA DIABETULUI

In fiecare an, pe 14 Noiembrie, LIONS CLUB INTERNATIONAL marcheaza Ziua Internationala de Lupta Impotriva Diabetului pentru a sensibiliza opinia publica in ceea ce priveste pericolul reprezentat de aceasta boala foarte raspandita in lume. Anul acesta, Lions Club Brasov a marcat aceasta zi prin iluminarea in albastru a cladirii Sfatului din piata cu acelasi nume, prin impartirea de pliante si lansarea de baloane albastre.

AFISE PENTRU PACE – Editia 2017

In cadrul editiei din 2017 a concursului international AFISE PENTRU PACE care premiaza cele mai reusite  desene realizate de copii, desenul propus de Lions Club Brasov, realizat de eleva Mara Meterna din Orasul Victoria – Jud. Brasov, a fost distins cu premiul 2 la nivel national.

CINA PE INTUNERIC

In fiecare an, in data de 15 Octombrie, Lions Club marcheaza Ziua Internationala a Nevazatorilor. Anul acesta Clubul nostru a organizat o actiune de Screening oftalmologic intrun mare centru comercial din Brasov, precum si o actiune traditionala, Cina pe Intuneric, in cadrul careia incercam sa sensibilizam invitatii nostri fata de problemele cu care se confrunta persoanele cu deficiente grave de vedere.

CARAVANA MEDICALA LIONS in MEDIUL RURAL – COMANA – IUNIE 2017

In cadrul campaniei Caravana Medicala Lions in Mediul Rural  clubul nostru a organizat consultatii de cardiologie si diabetologie pentru un numar de peste 25 de persoane in varsta sau cu posibilitati materiale reduse din comuna Comana, jud. Brasov. Avand in vedere succesul acestei actiuni, am hotarat, impreuna cu autoritatile locale ale comunei, sa reeditam actiunea in toamna acestui an.